Se denne filmen fra Fortet Naturbarnehage i Nittedal der barna forbereder seg til Barnehagedagen 2015.

”Vi vil ut” er slagordet for årets markering. Temaet er valgt fordi det i år er Friluftslivets år der friluftsliv og natur som bidrag til å fremme en god folkehelse i alle deler av befolkningne er sentralt.
 
 - Årets Barnehagedag 10. mars blir en fin anledning til å følge opp alt det spennende som barnehagene allerede gjør ute i naturen,  sier seniorrådgiver Lou Cathrin Norreen i FUB.

Det er FUB, Fagforbundet og Utdanningsforbundet som står for den årlige markeringen av Barnehagedagen.

I år arrangeres den for 10. gang, og alle barnehager og kommuner har hatt mulighet til å bestille materiell og blitt tilbudt vårt pedagogiske opplegg med å lage Ti Tøffe turtips.

Jenten klatrer i tre Bhgdagen15

Lek i naturen

Mange hundre barnehager har bestilt plakater til å skrive opp sine egne tøffe turtips eller til å henge opp for å informere om arrangement de skal ha lokalt på dagen. Kanskje vil de invitere foreldre eller politikere til en samling i skogen eller rundt bålet?

- Selv om ikke alle rakk å bestille materiell innen fristen, håper vi flest mulig velger å bruke Barnehagedagen til å komme seg ut på tur. Det gir mange muligheter for lek og læring og fremmer på alle måter arbeidet med en god folkehelse, sier Norreen.

Vi kommer tilbake med mer på nyhetsplass om hva som skal skjer på den sentrale markeringen i Oslo-området.