Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Barn fra Maurtuva

Glad for «gult nivå» på smittevernreglene

Barnehager kan fra neste uke planlegge for en mer normal barnehagehverdag. Folkehelseinstituttet har laget en nivåinndeling med grønt, gult og rødt nivå som viser hvilke smitteverntiltak barnehager og skoler skal følge. Ny veileder er lagt frem i dag. 

Forside overgangsbrosjyren foto

Tips om en god skolestart

Å starte på skolen er en stor begivenhet i et barns liv. Foreldrene kan være like spente og nervøse som barna. Gode forberedelser kan gjøre overgangen fra barnehagen trygg og god både for små og store. Se tipsene fra den nye brosjyren vår her.

Nettmøte Guri Melby og Einar O. Larsen

Guri Melby: - Kunne gitt klarere råd om foreldrekontakt

- Det er grunn til bekymring når foreldre har opplevd kontakten med barnehagen så ulikt. Jeg ser at det kunne vært gitt klarere råd til barnehagene fra myndighetene om dette, sa kunnskapsminister Guri Melby da hun møtte FUB og FUG i dag.

FUB-utvalget siste 2019 Beste

2019: Eit aktivt år for FUB

2019 vart eit aktivt siste år for FUB-utvalet, som fikk utvida sin periode med eit femte år på grunn av flyttinga av sekretariatet. FUB arbeidde målretta med hovudsakene sine: mobbing i barnehagen, kvalitet og overgangar.

Einar Olav Larsen ute

Glad for ny lov mot mobbing, men savner håndhevingsinstans

- Vi er glade for at retten til et godt og trygt psykososialt miljø i barnehagen nå blir lovfestet i Barnehageloven. Det gir barna samme rettsvern som elevene har gjennom opplæringslovens §9 A. Men vi savner en håndhevingsordning, sier FUB-leder Einar Olav Larsen

Hedda Greni og sønnen Martin under koronastenging

Liten kontakt hjem-barnehagen under stenging, men foreldre fornøyde

I en undersøkelse Opinion har utført for Foreldreutvalget for barnehager (FUB), svarer 94% av foreldrene at de har hatt kontakt med barnehagen de tre første ukene av stenging. 81% sier at de ikke savnet noe. Men for halvparten skjedde kontakten sjeldnere enn en gang i uka.

Einar Olav Larsen, FUB-leder

God dialog med foreldre og SU viktig ved gjenåpning

- Nå er det viktigere enn noen gang å ha god dialog med foreldrene og barnehagenes SU. SU er en av flere kanaler barnehagene bør bruke for å gi klar og tydelig informasjon til foreldre om hvilke rutiner som vil gjelde hos dem, sier FUB-leder Einar Olav Larsen. 

Lasse N¿rbaek

FUB frykter for de sårbare barna

FUB frykter at enkelte barn er spesielt utsatt som følge av stengte barnehager. Hvis stengingen fortsetter etter påske, mener FUB at det må sees på muligheter for delvis åpning, for eksempel ved at alle barnehageplassene reduseres til 50 %.

Einar Olav Larsen ute

Barnehagene må ta initiativ til SU-møter

Barnehagene skal være stengt til over påske. FUB oppfordrer nå barnehagene til ha møter med SU og eventuelt andre råd/utvalg i barnehagen. Kontakt og god dialog mellom tillitsvalgte foreldre og barnehagen er viktigere enn noen gang. SU kan være en viktig kanal for foreldrene i disse dager.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk Sami - Samisk