Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Einar Olav Larsen ute

Glad for ny lov mot mobbing, men savner håndhevingsinstans

- Vi er glade for at retten til et godt og trygt psykososialt miljø i barnehagen nå blir lovfestet i Barnehageloven. Det gir barna samme rettsvern som elevene har gjennom opplæringslovens §9 A. Men vi savner en håndhevingsordning, sier FUB-leder Einar Olav Larsen

Hedda Greni og sønnen Martin under koronastenging

Liten kontakt hjem-barnehagen under stenging, men foreldre fornøyde

I en undersøkelse Opinion har utført for Foreldreutvalget for barnehager (FUB), svarer 94% av foreldrene at de har hatt kontakt med barnehagen de tre første ukene av stenging. 81% sier at de ikke savnet noe. Men for halvparten skjedde kontakten sjeldnere enn en gang i uka.

Einar Olav Larsen, FUB-leder

God dialog med foreldre og SU viktig ved gjenåpning

- Nå er det viktigere enn noen gang å ha god dialog med foreldrene og barnehagenes SU. SU er en av flere kanaler barnehagene bør bruke for å gi klar og tydelig informasjon til foreldre om hvilke rutiner som vil gjelde hos dem, sier FUB-leder Einar Olav Larsen. 

Lasse N¿rbaek

FUB frykter for de sårbare barna

FUB frykter at enkelte barn er spesielt utsatt som følge av stengte barnehager. Hvis stengingen fortsetter etter påske, mener FUB at det må sees på muligheter for delvis åpning, for eksempel ved at alle barnehageplassene reduseres til 50 %.

Einar Olav Larsen ute

Barnehagene må ta initiativ til SU-møter

Barnehagene skal være stengt til over påske. FUB oppfordrer nå barnehagene til ha møter med SU og eventuelt andre råd/utvalg i barnehagen. Kontakt og god dialog mellom tillitsvalgte foreldre og barnehagen er viktigere enn noen gang. SU kan være en viktig kanal for foreldrene i disse dager.

Jente fra Tærnan barnehage

Ta kontakt med barna og foreldrene!

FUB deler bekymringen mange nå har for barn og unge som oppholder seg med voksne de ikke er trygge på. Vi oppfordrer barnehagene til å holde kontakten med familiene!

Martin og mamma på hjemmekontor 2

FUBs fem tips til barnehageforeldre

Mange små og store har fått hverdagen snudd på hodet ved stengingen av barnehagene. Det kan bli en utfordrende balansegang mellom å få til både aktiviteter med barna og egen jobb hjemmefra. FUB har fem gode tips her. Det viktigste: Ikke prøv å være perfekt - gjør så godt du kan!

Koronavirus

FUB og FUG anbefaler å følge de nasjonale helserådene

Alle barnehager og skoler i Norge er nå besluttet stengt i to uker. FUB og FUG følger nøye med på utviklingen og forstår at foreldre er bekymret i forhold til smittefare og eventuell sykdom. Vi anbefaler å lytte til helsemyndighetenes råd og følge kommunenes retningslinjer.

Barnehagedagen kveldskafe innlederne

- Hvert barn skal bli møtt med anerkjennelse og respekt

-  Det aller viktigste i barnehagen er at hvert barn blir møtt med anerkjennelse og respekt – hver dag! Og det gjelder både foreldrene og barna, sa professor ved OsloMet, Anne  Greve på Kveldskafé i anledning Barnehagedagen 2020.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk Sami - Samisk