Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Far og sønn - II

Samarbeid med foreldrene

Arbeidet mot mobbing kan ikke skje isolert i barnehagen, også foreldrene må tas med og medvirke i dette arbeidet. For å få slutt på plaging og mobbing mellom barn, må foreldrene og barnehagen spille på lag.

Gutt og voksen

Bruken av begrepet mobbing. Hva mener ekspertene?

Alle er i mot mobbing, både fordi det er dypt krenkende og ødeleggende for den som blir mobbet, men også fordi det ikke er lov. Det er en del diskusjon rundt selve begrepsbruken mobbing, bl.a. fordi mobbebegrepet definerer barn som onde og utspekulert.

To barn i sort og hvitt

Hva mener forskerne ved Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning?

Forskerne Erling Roland, Thomas Idsøe, Pål Roland, Grete Sørensen Vaaland, Tove Flack og Unni Veremidthassel ved Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning, mener at Bodil Houg, mobbeombud ved fylkeskommunen i Buskerud, svikter de mange barn og unge som bli mobbet, ved å påstå at mobbebegrepet skaper stigma.

Barne- og voksenhånd

Materiell fra Unicef: Den Ene

”Hvordan ”se” sårbare og utsatte barn?”, ”Hvordan kan vi som foreldregruppe bidra til å skape et godt klima og bry oss om hverandres barn?” og ”Hva kan vi gjøre for å inkludere barn som har det vanskelig?”. I foreldrehefte, veiledningshefte, film og plakat besvarer UNICEF Norge – med hjelp av anerkjente fagpersoner - blant annet disse spørsmålene.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk Sami - Samisk